Mevsimsel Beslenme

MEVSİMSEL BESLEN SAĞLIĞINI KORU!

Beslenme, coğrafya ve genetik yapıya göre değişir. Dünyanın neresinde olursanız olun sizden önceki neslin mevsimsel beslenme alışkanlıklarına göre beslenmek hem doğayı hem de kendi sağlığınızı korumanızı sağlar.

Gıda ve Tarım Örgütü’nün yayınladığı kitapçıkta beslenmeyi 5 ana kategoride ve alt başlıklarda incelenmiştir:

Sürdürülebilir diyetin birinci göstergesi çevreye uyumlu yeme davranışıdır. Çevreye uyumlu yeme davranışının temelini  de coğrafyaya uygun mevsimsel beslenme şekli oluşturur. Mevsimsel beslenmenin doğaya, üreticiye ve tüketiciye birçok faydası vardır:

Sonbahar ve kış aylarına giriş yaptığımız bu günlerde, havalar soğumaua başladı ve günler kısaldı. Yazın bizi serinleten yiyeceklerin yerini çorba,tahıl,fındık gibi daha çok içimizi ısıtan yiyeceklere bıraktı.

Yazın  sonunda hazırlıklarımızı yapmak için az bir zaman kaldı. Domates konserveleri, sebze kuruları, turşular, yaprak sarmalar için asmalar, ezmeler, pestiller, meyve kuruları, erişte, tarhana vb. Doğanın bize sunduklarını anladığımızda ve onun bir parçası olduğumuzu kabul ettiğimizde biz de kendimize nelerin iyi geldiğini anlayabiliriz. Kışa girerken bbağışıklık sistemimize destek olacak birçok meyve sofralarımızda yerini almaya başladı..


Dipnot: Bu yazı Ayrancım Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 


Aylık Sebze ve Meyve Kartlarının Devamını İndirmek için,