medya
Hangi yaşta olursak olalım içimizde bir çok "ben" taşıyoruz. İçimizdeki "ben"leri tanıyabilmek, iyiyi, güzeli, doğruyu bulabilmek için…
Tüm Bölümler
Yıllardır tartışmaktan, konuşmaktan bıkmadığımız konu: Kilo sorunumuz! Bir de diyetisyenden dinleyelim, temeli psikolojiye dayanan bu sorunu…
Diyabeti bilmek, sağlıklı beslenmeyi bilmektir diyor uzmanlar. Biz de uzmanından dinleyelim o halde…
Sürdürülebilir beslenme konusu aslında hepimizi ilgilendiriyor. Çünkü şimdiki ve gelecek nesillerin açlıkla karşı karşıya gelmemesi buna bağlı…
Neyi ne kadar yediğimizi belirleyen en önemli föktürlerden biri de kültürümüz. Çocukluktan itibaren ne yemeye alıştıysak hep onu yemek istiyoruz. Alışkanlıklarımız sağlıklıysa ne alâ!
Az ya da çok yemenin yalnızca psikolomizle ilgisi yok, bir de ciddi rahatsızlıklardan kaynaklanan türleri var. Yeme bozukluklarını konuşuyoruz bu bölümde.
Aç mıyız? Değiliz. Ama yiyor muyuz? Yiyoruz! Neden? İşte hep o duygusal açlıktan!
Güzelliğimiz beş para etmez, beden algımız da düzgün olmayınca! Beden algımızda bir şeyler yanlış gidiyorsa, ne yapsak nafile, kendimizi bir türlü beğenemiyoruz!
Tat duygusu kişiden kişiye değişiyor. Kimimiz tatlı seviyor, kimimiz acı. Nasıl oluyor da birimizin bir yiyecekten aldığı tadı, bin başkası bambaşka algılayabiliyor?
Farkındalıklı beslenmek belki de sağlıklı beslenme konusunda en gazla dikkat etmemiz gereken konu. Ne yiyeceğimizi, nasıl ve ne zaman yiyeceğimizi seçmek önemli!
Sağlıklı beslenmek güzel tabii ama nereye kadar? Vücudumuz dayanabilse de zihnimiz direniyor olmaz diye!